8 dana Sarajeva

8 dana sam ovdje, od toga sam 4 dana hodala, 2 bila kod brata, 2 odmorila..

Jedva cekam kuci iskreno.

Trebala sam ici za vikend, ali su mi promjenuli.. Vikend slobodan je bio dogovoren u startu da bi danas saznala da ne moze, dok rukovodioc moze ici kuci kad zeli jer ona je to najavila prosle sedmice..

Ljudi prave filozofiju gdje je nema.. Sva teorija se mogla preci davno.. No svaki put kazu bice vam previse necemo.. Sta ti znas koliki je neciji kapacitet.. Plus sto je meni pola toga jako dosadno jer komplikuju i prave posebno a ustvari uopce nije..

Noge me bole od slaganja i preslaganja robe, od 8 sati smjene zna se desiti da 7ipo slazem i preslazem jer bitno je radnju naucit.. U prevodu citaj bitno je biti jeftina radna snaga koja je dosla na obuku.

Nikada se prije nisam susrela sa tolikom zenskom zlobom, svaki dan neka nekog nesto zestoko šukne da ostanes ono paf i bude ti jako neugodno.. Ni samnom nije bolja situacija, nadam se da ce neko od tih sto prate kamere vidjeti kako ide moja obuka.. Ja na jednoj strani radnje a one sve na drugoj, jer eto ti ostani tu da to slozis mi cemo dole..

Ne zna covjek sta bi rekao osim sto sam danas rekla curi koja je danas dosla na pitanje kako ti je? Odgovorila sam sa ne znam sta bi ti rekla.. Stvarno tako i jeste..

Jednu vecer planiram ici prosetati da vidim kako je ukraseno.. Danas sam se ukomirala sat i po.. Ustajanje u 5 ostavi traga..

lalicay
Koliko obična toliko i neobična. Bakrena koja je zapela u jednom prostoru dugi niz godina, no spremna je za promjene, za nove stvari.. Moje mjesto za reći sve što ne mogu na glas,a čuje se dovoljno.. 😊

2 komentara

Komentariši