Yes, you can

8.1.2024 se sve preokrenulo u meni.

Sam osjecaj ulaska u magnet gdje ne znas sta te ceka je dovoljno neugodan.. Definitivno mislim da je svaki sljedeci put puno laksi od onog prvog.

Trenutak kada je zeni do mene receno da joj se naslo nesto na magnetu, a ona ga radila prije mene sam znala da nesto nije uredu sa mojim magnetom.. Sama cinjenica da su snimak moje glave pomakli sa ekrana cim sam pogledala u isti dao mi je naslutiti da nesto nije okej..

Od tog dana ucim reci NE ide tesko i sporo jako cesto se uhvatim da i dalje razmisljam o tome kako ce neko nesto shvatiti..

Prvih dana sam bila zahvalna svima oko mene sto su tu, sada 12 dana nakon toga vidim da sam opet stavila sve druge ispred sebe. 

Ukoliko neko zeli otici – slobodno.. Ja nikoga ne mogu drzati vezanog za sebe, niti mi treba icije sazaljenje..

Prije ovog svega sam ljudima bila neshvatljiva i nisam zudila za time da me neko shvati i prihvati. Rijetko kome sam pustala da mi pridje blizu jer realno ne volim da me svak voli.. 

Sada? Sada jos manje zelim da sam nekome shvatljiva jednostavno tako je kako je, svi mi imamo dobre i lose dane to je normalno i ti je okej. Nije uredu ni biti stalno sretan i da te nista ne dodiruje.

Probala sam i to, probala sam i da se ne nerviram previse, probala sam i da se nerviram za svaku sitnicu i jednostavno je tako.. Svi smo mi jedinke za sebe i niko ne prihvata stvari isto..

Prva stvar koja mi je proletila glavom kad su mi rekli za lezije je bila susta suprotnost onoga sto sam ikad pomislila da ce mi proletit..

Sve je to normalno i realno..

Ides i zivis dan po dan.. Ni u jednom trenutku ne mozes biti siguran da se sutra nece okrenuti sve i krenuti sve i krenuti naopako..

lalicay
Koliko obična toliko i neobična. Bakrena koja je zapela u jednom prostoru dugi niz godina, no spremna je za promjene, za nove stvari.. Moje mjesto za reći sve što ne mogu na glas,a čuje se dovoljno.. 😊

2 komentara

Komentariši